Americká puma vydesila ľudí v Senici

07.09.2011 Senica

SENICA 7. septembra (WEBNOVINY) - Pre údajný výskyt pumy severoamerickej v meste Senica dnes vedenie jednej zo základných škôl zrušilo účelové (branné) cvičenie.

Polícia zaznamenala niekoľko hlásení od obyvateľov o výskyte pumy v meste, policajti ju však na vlastné oči nevideli.

Podľa náčelníka mestskej polície Rastislava Janáka okrem oznamov od ľudí neexistuje žiaden dôkaz, ktorý by potvrdil, že sa v meste naozaj pohybuje nebezpečné zviera. Telefonáty polícii však neboli anonymné, volajúci podľa neho popisovali šelmu veľmi dôveryhodne. Pátrala po nej aj štátna polícia.

"Po oznámení od občanov sme na označené miesta vyslali hliadky, ale bez výsledku,“ skonštatovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Každé takéto oznámenie podľa jej vysvetlenia polícia berie vážne a preveruje ho.

Základná škola na Sadovej ulici v Senici mala mať dnes účelové cvičenie v prírode, jej vedenie ho však z bezpečnostných dôvodov zrušilo. "Po upozornení mestskej polície sme cvičenie zrušili, deti zostali v škole,“ informovala zástupkyňa riaditeľky Silvia Krišáková .

O výskyte pumy severoamerickej, ktorá sa pohybovala vo voľnej prírode v Bíňovciach a ďalších dedinách v okrese Trnava, sa začalo hovoriť približne pred týždňom. Ani v tomto prípade však neexistuje žiadna fotografia alebo videozáznam, ktorý by potvrdzoval, že išlo naozaj o túto mačkovitú šelmu.
 

Vyberte región